Woning verbouwing XL

Opdracht particulier | Lokatie Haarlem | Oppervlak aanbouw  15m2, schuur  10m2, dakopbouw 50m2 | Ontwerp Harm Scholtens & Atelier Robidoux | Adviseur Quinten Wildeboer

Gelegen in het historische centrum van Haarlem in de wijk   Garenkokerkwartier is deze gezinswoning fors uitgebreid met een extra bouwlaag op het bestaande dak, een aanbouw,  in samenhang met de schuur met een royale vouwwand van aluminium, houten schuurtje, zwarte dakpannen, zinken dakkapel en een frans balkon.

Op de begane grond is een aanbouw geplaatst op een manier dat het verschil tussen oud en nieuw van binnen nauwelijks zichtbaar is.  Een royale glazen 6-delige vouwand en de dak koepel zorgen ervoor dat zoveel mogelijk licht naar binnen valt.  De tuin is ontworpen om het gevoel van ruimte te vergroten ondankt het kleine formaat.

Het realiseren van een dakverdieping is een logische manier om de oppervlakte van de woning te vergroten. Vanaf de straat is deze ondanks de hoge punt nauwelijks te zien. Naast de extra ruimte bevat deze dakverdieping ook een “kamer met uitzicht” waar de familie tot het einde van de dag kan genieten van het prachtige panorama van de oude stad en de laatste zonnestralen van de dag.

Voor de materialisatie van deze verbouwing zijn de materialen zowel voor de binnenruimte als de buitenruimte in samenhang ontworpen, waardoor de tuin  een onderdeel is geworden  van het gehele plan.