Circulair pavilion Fort bij Rijnauwen

maquette

We are happy and proud we have won the competition for the pavilion situated in Fort bij Rijnauwen nearby Utrecht! Together with Atelier Robidoux, Iris de Kievith and Bureau Bouwkunde we have proposed a plan that Staatsbosbeheer is just as enthusiastic about as we are. Now we are getting started with this great assignment in a very unusual place.
The fort is part of the Nieuwe Hollandse Waterlinie, recently nominated for the UNESCO World Heritage List. Because nature has been able to develop undisturbed for so many years, this site has become a unique nature reserve, where even endangered animals such as bats and badgers live. Staatsbosbeheer has developed a plan to maintain this ecosystem. “The Summer Room”, a pavilion to receive the “fort guards”, is part of this plan. Our design consists of a glass demountable greenhouse wrapped in a wooden sculpture celebrating this poetic landscape. To be continued.

***

We zijn blij en trots dat we de prijsvraag voor het paviljoen bij het Fort bij Rijnauwen hebben gewonnen! Samen met Atelier Robidoux, Iris de Kievith en Bureau Bouwkunde hebben we een plan voorgesteld waar Staatsbosbeheer even enthousiast over is als wij. Dus aan de slag met deze mooie opgave op een heel bijzondere plek. 
Het fort is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, onlangs genomineerd voor de Werelderfgoedlijst van Unesco. Omdat de natuur er zich jarenlang ongestoord heeft kunnen ontwikkelen is het terrein een uniek natuurgebied geworden, waar zelfs bedreigde dieren leven zoals vleermuizen en dassen. Om dit alles in stand te kunnen houden heeft Staatsbosbeheer een plan ontwikkeld. ‘De Zomerkamer’, een paviljoen om de ‘fortwachters’ te kunnen ontvangen, is onderdeel van dit plan. Vanwege het kwetsbare karakter van de plek wordt het paviljoen alleen ’s zomers opgebouwd. Ons ontwerp, dat bestaat uit een glazen demontabele kas gehuld in een houten sculptuur, beantwoordt aan deze en nog meer wensen. Wordt vervolgd.

diagramaankomsthoutenlintplan