Concept aanbouw historische pand ingediend

Conception

Het schetsontwerp voor de restauratie van een historische pand te Vlaardingen is ingediend.

Voor dit aanbouw project is er zorgvuldig gekeken naar de geschiedenis van de achtergevel.
Opvallend is dat de verbouwing uit 1961 heeft door het slopen van de serre (2 verdiepingen hoog) het oorspronkelijke karakter van de achtergevel heeft aangetast.

Met dit aanbouw voorstel willen wij de serre uit 1918 terug laten komen. De serre zal gekoppeld zijn aan een uitbreiding van de begane grond. De nieuwe gevel compositie laten de ritmes van het oorspronkelijk plan terug komen.

Tuin ontwerp in Eindhoven afgerond

Conception

Wat is nog fijner dan in je eigen achter tuin op vakantie te voelen? Atelier Robidoux heeft opdracht gekregen om de achtertuin van een gezinswoning te verbouwen tot een groene paradijs. Het nieuwe zwembad wordt geïntegreerd in het groen en natuurlijke materialen worden toegepast. Comfortabel zithoek, nieuwe schuur, tuin douche en pergola wordt meegenomen in het ontwerp.

Start bouw distributie centrum in Waalwijk

Conception, kantoor interieur, Realization

In opdracht van SIG Benelux hebben wij afgelopen week het definitief ontwerp voor de kantoor inrichting gepresenteerd. De bouw van het pand is inmiddels gestart en de gesprekken met de interieur bouwteam aan de gang gezet. Op naar de realisatie!

De nieuw hoofdkantoor en distributiecentrum in Waalwijk is een ontwikkeling van VolkerWessels Logistics Development (VWLD) en SIG Benelux. Systabo is als hoofdaannemer verantwoordelijk voor de realisatie. Het ontwerp van het gebouw komt van de hand van Kern Architecten en het kantoorinterieur is ontworpen door Atelier Robidoux en Chantal Hoozemans. 

Oplevering verwacht in najaar 2021.

Foto credit: Systabo

Concept visie afgerond

Conception, visie

In de periode februari 2020 tot juni 2020 is er intensief overleg geweest tussen een afvaardiging van het parochiebestuur en de verantwoordelijk wethouder om in goed overleg invulling te geven aan het gebied rond de Urbanuskerk.

De visie is opgesteld in co-productie tussen de Gemeente Ouder-Amstel en de parochie RK Amstelland.

Adviseurs
Peter Oussoren (Coup)
Eve Robidoux (Atelier Robidoux)

Meer over deze onderwerp weten druk hier

Weer een stap verder!

Conception

De aanvraag omgevingsvergunning voor het ontwikkelplan voor het Fort bij Rijnauwen is ingediend. We hebben terughoudend en zorgvuldig willen omgaan met het groenste fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De zomerkamer is een demontabel paviljoen wat tijdelijk gaat dienen als ontmoetingsplek bij het fort. Het is een lichte constructie van aluminium en glas, sierlijk omzoomd met kastanjehout. Op naar realisatie!

Samen met Iris de KievithEve RobidouxRaymond Vink en Peter Houtman van Bureau Bouwkunde Nederland, en John Smits van Staatsbosbeheer.

#circulair#demontabel#architectuur#erfgoed#waterlinie