Herbestemming Gemaal de Poel Monnickendam

Conception

Afgelopen donderdag is Atelier Robidoux gevraag tijdens expertmeeting georganiseerd door MOOI-Noord Holland om mee te denken over de toekomst van dit prachtige object: Het Gemaal De Poel in Monnickendam.


Een ontmoetingsplek creëren
De hoofd functie van deze plek zou moeten zijn: verbinden.  Een droomfunctie zou zijn een combinatie van openbare functies die het dorp  bedienen zoals een restaurant aan het water, gecombineerd met een werkplaats/ bootjes huren … ;  Daaraan toegevoegd  een museale functie waar het thema Water centraal staat (over de geschiedenis van het Gemaal of/en de Zeedijk en/of bijzondere bootjes).  Het restaurant/café en boot verhuur zou in de uitbreiding van het Gemaal aan De Poel kunnen plaats vinden.  De museale functie zou in het voormalige Gemaal ondergebracht kunnen worden, een geschikte ruimte voor grote objecten.